ВІДЗНАЧАЄМО ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

Починаючи з 1999 року, щороку 22 січня наша країна відзначає велике державне свято – День Соборності України.

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель. «Віднині воєдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України», - ці слова Акта Злуки двох українських республік (Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки) в одну самостійну соборну Українську державу прозвучали 22 січня 1919 року у Києві на Софійській площі. Ця подія історично-визначальна, незабутня для всіх українців. Здійснилася віковічна мрія українського народу - возз'єднатися на своїй землі в єдиній Українській державі.

До відзначення цієї знакової дати у житті українського народу у нашому бібліотечно-інформаційному центрі було організовано літературну експозицію «Рідна наша Україно, ти одна у нас!».

Для учнів 7А, 7Б, 8А, 8Б, 9А класів було проведено історичний екскурс «День Соборності України: як творився Акт злуки». Учні уважно слухали інформацію, яку детально доповідали вчителі історії Білянська Ю.М. та Чуприна А.О.

reunion day 1

reunion day 2

reunion day 3

Школярам також було продемонстровано відеофільми з кадрами великої історичної події. Діти зацікавлено слухали про минуле українського народу, його вічне прагнення до свободи і боротьбу за незалежність українських земель.

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель та єдності наших дій для життя у демократичній та незалежній Україні.

Херсонський ліцей №51 © 2014 - 2024 Всі права застережені..
зроблено photografica