ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ БІБЛІОТЕК

До святкування Всеукраїнського дня бібліотек у нашому шкільному бібліотечно-інформаційному центрі у вересні було проведено низку масових заходів з теми розвитку бібліотек, популяризації читання та історії виникнення книг.

libra day 01

Книги оточують нас скрізь: і в школі, і вдома, і в бібліотеці. Книги допомагають нам зрозуміти минуле і сьогодення, також заглянути у майбутнє. Хто з нас не любить книжку? Здається, що книги існували завжди.

libra day 02

Але у далекі часи життя людства не було книжок, бо люди ще не навчились їх виготовляти. Створення книжок – це довга та захоплююча історія. Учні 3А, 3Б, 3В та 4А, 4Б, 4В із захопленням слухали інформацію про те, як з давніх-давен люди шукали різні способи збереження знань і передачі їх наступним поколінням. З глибокої давнини до нас дійшли книги, які були написані паличками на глиняних плитках. У стародавньому Єгипті виготовляли книги вже з папірусу. А ще згодом, у давньому Китаї почали виготовляти книги з паперу. Книга – це велике диво, створене людиною.

libra day 03

Сьогодні настільки звично бачити поруч із собою книги, що не можеш собі уявити той час, коли книжок не було.
Діти з цікавістю слухали про створення книг та розвиток книговидавництва з бібліотечних медіа уроків: «Від папірусу до паперу», «Книга незвичайна – книга віртуальна». Короткий екскурс в історію виникнення книг та створення бібліотек був корисним для допитливих читачів. То ж читайте більше, навчайтесь та насолоджуйтесь прочитаним!

libra day 04

Херсонський ліцей №51 © 2014 - 2024 Всі права застережені..
зроблено photografica